Een groot pannenkoeken liefhebber!

Waarom pannenkoeken?
Van kind af aan ben ik al groot pannenkoeken liefhebber. Maar in mijn middelbare schooltijd ben ik ze voor mijzelf gaan bakken. Zodra ik vroeg in de middag thuis kwam. Dan bakte ik vaak een hele hoge stapel pannenkoeken en at ik die met een kartonnen strooppot en ene mesje allemaal voor de TV op. Dit deelde ik graag op school en als snel nodigde ik vrienden uit om bij mij thuis pannenkoeken te komen eten. Hier genoot ik echt van en zo is mijn passie voor het bakken van pannenkoeken voor anderen ontstaan.

Vanwaar het idee “de pannenkoeken bakfiets”?
In de zomer van 2013 had ik besloten dat ik wilde gaan starten als pannenkoekenbakker. Maar ik wist nog niet precies hoe ik dit wilde vormgeven. Allereerst dacht ik aan een klein restaurant, maar in die tijd was het financieel niet haalbaar. Waardoor ik aan de markt zat te denken. Gewoon op de markt vanaf een kraampje pannenkoeken bakken. Het leek me een goede stap in de juiste richting. Maar toen mijn vriendin en ik in Italië liepen, stond er in een dorpje een ijsfiets. Toen kwam mijn vriendin met de magische woorden: ‘Schat, waarom begin je niet vanaf zo’n fiets?’ Zo is het idee ontstaan. Na wat langer nadenken realiseerde ik me dat de markt een stuk breder was.

Toevallig kende ik iemand die een oude ijsfiets had staan dus ben ik direct na de vakantie op bezoek geweest, met de vraag of ik de ijsfiets mocht overnemen. Hiermee was de eerste stap gezet en was tevens mijn eerste investering een feit.

Daarnaast vind ik het (in mijn ogen) echt een Oud Hollandsch principe. Vanaf een bakfiets, een Oud Hollandsch product verkopen op de straat en bij mensen thuis. Alleen al het bedenken en het schrijven van een bedrijfsplan motiveerde mij en gaf mij enorm veel energie.

Inmiddels zijn we al met 3 wagens aan het bakken. De originele bakfiets, de bakbrommer en de bar zijn nu al een goed jaar een Feit. Onze nieuwe aanwinst en uitdagingen liggen nu in Utrecht. Vanaf de Maliebaan zullen we een Elektrische bakfiets en een pipowagen starten. Vanuit de pipowagen willen we alles gaan produceren, maar ook pannenkoeken To Go verkopen.
Natuurlijk hebben we ook nog toekomst plannen maar voor de komend 2 jaar word dit de uitdaging om het allemaal draaiende te krijgen. Maar we zijn nog lang niet uit gevisualiseerd en dus ook nog niet uit gerealiseerd!

Direct Bram’s Pannenkoeken reserveren?